TERMENI ŞI CONDIŢII PRIVIND VÂNZAREA PRODUSELOR MARCA STIHL ŞI VIKING DE CĂTRE TEHVOROM SNAGOV S.R.L.

Aceşti termeni si condiţii se pot modifica. Vă rugăm ca atunci când intraţi pe aceasta pagină de internet să revedeţi această rubrică pentru a avea cunoştinţă de termenii si condiţiile aplicabile la data la care Dvs. utilizaţi pagina de internet si plasaţi comanda.

VÂNZĂTORUL produselor pe care le comandaţi şi cumpărăţi de pe această pagină de internet este TEHVOROM SNAGOV S.R.L., având sediul social in Sat Snagov, Com. Snagov, Şos. Snagov nr. 109, lot 2, construcţia C4, Jud. Ilfov, număr de ordine in registrul comerţului J23/2587/2002, cod unic de inregistrare RO 15062753, capital social subscris şi vărsat 5.000 lei, tel +4; 0213528199; fax +4; 0213528199; e-mail tehvorom@yahoo.com.

ACCEPTAREA CONDIȚIILOR. CONTRACTUL DE VÂNZĂRE CUMPĂRĂRE Orice Cumpărător (Client) va plasa o comandă numai după ce a luat la cunoștință termenii şi condițiile de Vânzare indicate pe acest ecran în momentul plasării comenzii.
Prin plasarea comenzii, Cumpărătorul declară în mod expres că le acceptă fără rezerve. În cazul in care Cumpărătorul nu este de acord cu termenii şi condițiile de vânzare ale Vânzătorului, nu va putea cumpăra produse de la acesta. Acest document reglementează relația contractuală dintre Vânzător și clientul său, Cumpărătorul care plasează comanda, ambele părți acceptându-l fără rezerve. Documentul are valoare de contract. Acești Termeni și Condițiile de Vânzare vor avea prioritate față de orice alte condiții conținute în orice alt document.

COMANDA Sistemele de înregistrare electronice automate sunt considerate ca făcând dovada naturii, conținutului și a datei comenzii. Ofertele de produse pe care le propunem sunt valabile numai în limita stocurilor noastre disponibile. Dacă stocul este epuizat, veţi fi informat ulterior, că produsul este indisponibil. Înregistrarea comenzii nu reprezintă şi confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noştri in vederea confirmării si stabilirii detaliilor de livrare. Vânzătorul va confirma acceptarea comenzii Cumpărătorului la adresa de e-mail pe care Cumpărătorul a comunicat-o, Cumpărătorul purtând toată responsabilitatea pentru declararea unei adrese de e-mail corecte si funcţionale. Vânzarea va fi încheiată numai după confirmarea acceptării comenzii. Atragem atenţia asupra faptului că o parte dintre produsele de pe aceasta pagină de internet pot fi comandate cu livrare prin poşta/curier, iar altele pot fi doar rezervate/comandate cu ridicare din magazin sau în alt mod agreat cu Vânzătorul care să permită un contact direct între Vânzător şi Consumator. Gama de produse care nu se livrează prin curier include produsele care ar putea provoca răniri in eventualitatea utilizării ne-corespunzătoare sau unei asamblari greşite. Astfel de produse trebuie predate montate şi in stare de funcţionare direct Cumparătorului după instruirea detaliată cu privire la utilizare şi intreţinere, pentru a beneficia de o utilizare cât mai indelungată, să fie evitate accidentele şi rănirile, precum şi costurile cu reparaţiile datorate utilizării neconforme. Furnizarea datelor Dvs. personale necesare în vederea prelucrării şi livrării comenzilor este necesară pentru ca Vânzătorul să poată executa contractul cu Dvs, respectiv să vă predea produsul şi/sau să ţina legatura cu Dvs cu privire la executarea obligaţiilor Vânzătorului. În momentul în care confirmaţi comanda dând click pe opţiunea «Confirm comanda», declaraţi că acceptaţi comanda, preţul de plata precum şi toate condiţiile de vânzare aferente. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza sau anula orice comandă de la un client cu care există un litigiu legat de plata unei comenzi anterioare.

LIVRARE Vânzătorul va organiza livrări de produse comandate numai la adrese din Romania. Livrarea se va face prin poştă sau curier în funcție de alegerea clientului. Informațiile declarate de Cumpărător, în momentul efectuării unei comenzi, îl angajează pe aceasta. În cazul unei erori în detaliile adresei destinatarului, Vânzătorul nu este responsabil pentru nelivrarea produsului. Termenul de livrare este de maximum 20 zile lucrătoare*. *Timpul de livrare al coletului poate varia față de acest interval în funcție de disponibilitatea stocului de produse. În cazul în care nu sunteți disponibil(ă) în ziua respectivă, puteți reprograma livrarea. În cazul in care se depăşeşte termenul maxim de livrare, Cumpărătorul va fi anunţat prin email şi va avea posibilitatea de a anula comanda, cu rambursarea integrala a preţului incasat de către Vânzător. Din motive de disponibilitate, o comandă poate fi livrată Cumpărătorului în mai multe tranşe. Cumpărătorul efectueaza doar o singură plată. Dacă Cumpărătorul dorește două sau mai multe locații de livrare, va plasa 2 sau mai multe comenzi, fiecare cu costurile de livrare aferente. Pentru motive justificate, Vânzătorul isi rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor comandate. Dacă Vănzatorul modifică cantitatea din Comanda, va anunţa Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziţia Vânzătorului la efectuarea Comenzii şi va returna suma achitată pentru Bunurile nelivrate. Toate comenzile plasate pe aceasta pagină de internet sunt pentru achiziţionarea de produse destinate utilizării de către Cumpărător. Clienții sau destinatarii produselor trebuie să se abțină de la orice reVânzare profesională parțială sau totală a produselor. Vânzătorul declină orice răspundere juridică pentru activitaţi de revânzare cu privire la care plata impozitelor nu a fost efectuată de client. Cumpărătorul va fi foarte atent să verifice funcționarea corectă a echipamentului/produsului sau dispozitivului livrat, obligandu-se să citească atent instrucțiunile de utilizare care îi sunt furnizate. Pentru detalii privind buna funcţionare, Cumpărătorul il poate contacta pe Vânzător. Sunt considerate cazuri de forță majoră şi scutesc pe Vânzător de obligația sa de livrare, situaţii precum: război, revoltă, incendiu, greve, accidente și imposibilitatea de a fi aprovizionat.

Verificați întotdeauna pachetul la sosire şi faceţi sesizare transportatorului si Vânzătorului în caz de lipsuri sau degradare. Vă rugăm să verificaţi produsele primite consultând şi factura, iar dacă un produs lipseşte sau a fost livrat greşit, transportatorul şi Vânzătorul trebuie notificaţi pe loc. Verificarea corectitudinii conţinutului coletului faţă de comanda emisă este responsabilitatea Cumpărătorului, iar reclamaţiile ulterioare referitoare la cantitatea şi tipurile de bunuri livrate pot să nu fie acceptate. Atragem atenţia că există produse care nu se livrează prin poştă/curier deoarece este necesar contactul direct cu Vânzătorul pentru instruirea Cumpărătorului cu privire la: (i) folosirea corectă şi în siguranţă a Produselor, pentru a evita răniri sau defecţiuni (ii) întreţinerea corectă a Produselor şi (iii) folosirea echipamentului de protecţie. Pentru aceste produse este valabilă doar opţiunea de rezervare sau comandă, fiind necesară intălnirea cu Vânzătorul.

RETRAGERE Orice Cumpărător persoana fizica (consumator) are la dispozitie 14 zile (de la primirea produselor) pentru a se retrage din acest contract, caz in care va restitui produsele. Pentru a îşi exercita dreptul de retragere, Cumpărătorul va trimite un e-mail la adresa tehvorom@yahoo.com cu privire la decizia de a se retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, în care se specifică numărul şi data comenzii la care se face referire sau va completă şi transmite electronic Formularul de retragere Link formular. În cazul schimbului sau restituirii, Cumpărătorul va returna produsele in stare nefolosită, nouă, intacte, însoțit/e de toate eventualele accesorii, instrucțiuni de utilizare și documentația aferentă la următoarea adresă: Sat Snagov, Com. Snagov, Sos. Snagov nr. 109, lot 2, construcţia C4, Jud. Ilfov. Produsele se returnează într-un colet care să protejeze conţinutul şi ambalajul original al acestora, iar pe nota de livrare este specificat “Returnare produse”. Cumpărătorul este responsabil de diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, exceptând acţiunile necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. În cazul în care se exercită dreptul de retragere, Vânzătorul va rambursa sumele primite drept plată de la Cumpărător, inclusiv, dacă este cazul, costurile livrării, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat despre decizia de retragere din contract a Cumpărătorului.
Rambursarea va include eventualele taxe de expediere plătite de Cumpărător la efectuarea comenzii, cu excepţia cazului in care Cumpărătorul a optat pentru un alt tip de livrare decat livrarea standard oferită de Vânzător. Sumele vor fi rambursate folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care Cumpărătorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina Cumpărătorului plata de comisioane în urma rambursării.
Vânzătorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care Cumpărătorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Vânzător. Costurile cu returnarea produselor vor fi suportate de catre Cumpărător. Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului conform căreia acesta a trimis produsele către Vânzător, luându-se în considerare data cea mai apropiată. Cumpărătorii persoane juridice, persoane fizice autorizate si in general profesioniştii nu au drept de retragere. Conform legislaţiei in vigoare, de acest drept beneficiază consumatorii persoane fizice, care achiziţionează produsele pentru uz personal.

PREȚUL Prețul indicat pe SITE pentru fiecare produs este exprimat în lei (RON) şi nu include transportul. Prețul indicat în confirmarea comenzii este prețul final, cuprinzând inclusiv toate taxele suplimentare, dacă este cazul inclusiv TVA pentru România şi transport. Acest preț include prețul produselor, manipularea, ambalarea și stocarea, costurile de transport. Preţurile pot fi modificate periodic, înţelegându-se că produsele comandate vor fi facturate la preţul în vigoare în momentul înregistrării comenzii. Prețul, modalitatea și termenul de plată sunt specificate de fiecare dată când dumneavoastră finalizați comanda. Pentru o verificare corespunzătoare a tuturor detaliilor comenzii, atunci când finalizați comanda, aveți obligația de a verifica produsele introduse în coșul de cumpărături și prețul acestora, inainte de a comanda si achita. Ofertele promoţionale nu sunt valabile decât pe durata de valabilitate menţionată in oferta promoţională și în limita stocurilor disponibile.

PLATA Prețul facturat clientului este prețul indicat la confirmarea comenzii trimise de catre Vânzător. Plata produselor se va efectua ONLINE, prin card bancar Visa sau Mastercard, prin utilizarea serviciului de plată online PayPal, plata fiind trimisă direct spre procesare, prin transfer bancar sau ramburs la transportator. Prin introducerea datelor de pe card, clientul confirmă că a fost informat și că acceptă termenii și condițiile de utilizare a serviciului de plată online și își exprimă acordul ca datele să fie utilizate pentru tranzacții viitoare. În momentul plasării comenzii, valoarea acesteia va fi blocată în contul dumneavoastră în scopul efectuării plății. Cardul va fi debitat conform reglementărilor bancare. În orice situație, siguranța tranzacțiilor pentru plata online cu cardul este garantată. Informațiile de pe cardul dumneavoastră de credit sunt transmise direct, prin utilizarea protocolului SSL (Secure Socket Layer), către furnizorul de plăți securizate. În niciun moment, Vânzătorul nu va fi în posesia datelor complete ale cardului pe care l-ați introdus. Datele cardului prin intermediul căruia efectuați plata nu pot fi accesate sau păstrate de către Vânzător, ci numai de către instituția care autorizează plata sau de către orice altă entitate autorizată să furnizeze servicii de păstrare a datelor de identificare de pe card. Entitatea autorizată pentru a furniza servicii de păstrare a datelor de identificare de pe card este PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., etajul 5, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg. În anumite situații, pentru securitatea tranzacției, în momentul înregistrării comenzii, vi se va solicită să autorizați plata prin reintroducerea parolei sau prin utilizarea semnăturii digitale, în cazul în care terminalul mobil permite această facilitate. Din motive de securitate a plății, vi se recomandă insistent să vă deconectați de pe site și să nu setați autentificarea automată de pe dispozitivele mobile. Este interzisă divulgarea parolei. Clientul poate efectua plata prin utilizarea datelor de pe mai multe carduri de plată numai pentru comenzi diferite, nu și pentru o singură comandă. Comanda validată de client va fi considerată efectivă numai atunci când serviciul de plată online și-a dat acordul. În caz de refuz la plata comanda va fi anulată automat, iar clientul va fi anunțat prin e-mail. În plus, Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza sau anula orice comandă de la un client cu care are un litigiu.

GARANȚIA Produsele STIHL si VIKING sunt conforme legislaţiei europene şi române în vigoare. În calitate de consumator beneficiaţi de toate drepturile prevăzute de legile in vigoare la data comenzii cu privire la conformitatea produselor si garanţia comercială pentru vicii, precum şi de orice alte drepturi legale. Vânzătorul este obligat să livreze Cumpărătorului produse care sunt în conformitate cu contractul. Vânzătorul este răspunzător faţă de Cumpărător pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele. În cazul lipsei conformităţii, Cumpărătorul are dreptul de a solicita Vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform prevederilore legale in vigoare sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, in condiţiile legii. Cumpărătorul trebuie să informeze Vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o. Perioada de timp stabilită pentru efectuarea reparaţiei este de maxim 15 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul a adus la cunostinţă Vănzătorului lipsa de conformitate a produsului şi a predat produsul Vănzătorului. Pentru produsele de folosinţă îndelungată, Vânzătorul va furniza Cumpărătorului: certificat de garanţie, manual de instrucţiuni/utilizare/instalare si declaraţii de conformitate. Pentru a beneficia de garanţie consumatorul trebuie să prezinte documentul de achiziţie al produsului şi certificatul de garanţie.

RĂSPUNDEREA VÂNZĂTORULUI Responsabilitatea Vânzătorului este limitată la valoarea produsului în cauză, valoare la data Vânzării Vânzătorul işi rezervă dreptul să completeze şi să modifice orice informaţie de pe SITE. Vânzătorul işi rezervă dreptul de a anula o comanda in situaţia in care detaliile referitoare la produse (inclusiv preţul) au fost afisate gresit pe SITE, cu informarea corespunzatoare a Cumpăratorului. Vânzătorul nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenţii, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si Condiţiilor. Vânzătorul nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncţionării SITE-ului precum şi pentru cele rezultînd din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe SITE. Vânzătorul nu este responsabil pentru daune de niciun fel, materiale, morale sau corporale, care ar putea rezulta dintr-o funcționare defectuoasă sau dintr-o utilizare necorespunzătoare a produselor comercializate. Același lucru se aplică în cazul oricăror modificări ale produselor. În orice caz, responsabilitatea Vânzătorului va fi limitată la valoarea comenzii și nu poate fi pusă în discuţie pentru erori sau omisiuni simple, care ar fi putut fi prezente în ciuda tuturor precauțiunilor luate de Vânzător în prezentarea produselor.

SOLUŢIONAREA RECLAMAŢIILOR Orice problemă cauzată de produsele prezentate pe SITE se va soluţiona pe cale amiabilă in termen de 15 zile de la data sesizării in scris a problemelor, de către client. Pentru sugestii, intrebări si reclamaţii ne puteţi contacta: de luni până vineri (între orele 8:00 și 12:00 și între orele 13:30 și 16:00) la tel: +40213528199 sau prin e-mail la tehvorom@yahoo.com.

Cod ID TVA
RO15062753